Xylos, baanbrekend uit overtuiging!

Een baanbrekende werkgever. Dat klinkt goed, toch? En Xylos is het - vandaag meer dan ooit. Toen het nieuwe project ‘Baanbrekende Werkgever’ werd voorgesteld aarzelden we geen seconde en ondertekenden meteen het charter. Niet als window dressing, om ons profiel op te leuken, maar omdat we merkten dat dit project in het verlengde lag van onze visie. Je kiest voor Xylos, want het is hier écht goed werken op verschillende vlakken.

Het Baanbrekende Werkgever project is helder: ondersteun in 2021 deze 3 pijlers : minder onderweg, mensgericht hybride werken en slimmer en groener onderweg. De pandemie die de wereld in haar greep houdt maakt het duidelijk dat werken anders moet. Voor vele bedrijven is dit een kentering, voor Xylos betekent het de ingeslagen weg verder bewandelen en blijven sleutelen aan jobs waar we flexibiliteit, vertrouwen en efficiëntie voorop zetten! 

Wij bekijken het als verduurzaming. Bij alles wat we doen streven we duurzaamheid na, met focus op de werknemers. Dat merk je bijvoorbeeld aan ons wagenpark dat uitsluitend hybride & elektrische wagen bevat. Of aan onze mobiliteitsbudgetten waarmee je zelf mee aan de slag kan. Fietsen, elektrisch fietsen of openbaar vervoer? Kies maar. Ook werken doen we niet steevast vanop kantoor: thuiswerken verwierf reeds lang een vaste plek bij Xylos. 

Een digitale - plaatsonafhankelijke - werkplek ontwerpen is één van onze kernvaardigheden. Als we onze klanten begeleiden in zo’n proces dan zou het gek zijn dit niet te doen voor onze eigen medewerkers! Want wát je doet is belangrijker dan waar het doet. Dat werd tijdens de lockdowns crystal clear. Let wel: vergaderen, overleggen, samenwerken, resultaten boeken, een (h)echt team zijn en blijven verdient extra aandacht in het hybride werken. 

Zo begeleiden we met ons Better Starts With You project alle medewerkers en zorgen we ervoor dat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden. We praten regelmatig over doelstellingen, groei en hoe een medewerker zich voelt bij ons. Plaats- en tijdsonafhankelijk werken vraagt immers een nieuwe invulling van nabijheid. Wederzijds vertrouwen speelt hier een belangrijke rol. Da’s bij ons een evidentie die we in onze DRIVE waarden bepalen. 

Daarom tekenden we zo enthousiast dit charter. Omdat we baanbrekend zijn vanuit een diepe overtuiging. Gisteren, vandaag en ook in 2021: Xylos is een Baanbrekende Werkgeverpur sang.

Baanbrekende werkgever

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren bevindt zich op een kantelpunt. Hét moment voor organisaties om de werknemer centraal te zetten in het nieuwe normaal en hybride werken daar een prominente plaats in te geven.